Beställ yogaskivan

Gör yoga hemma med hjälp av en cd med inspelade yogapass och en skön lång avslappningsövning.

Omslag

Skivan har tillkommit på begäran av deltagare på mina yogakurser. Den är tänkt som ett stöd för den som vill göra övningar hemma på egen hand. Även den som inte gått någon yogakurs kan ha glädje av skivan. Men då är det mycket viktigt att ta reda på hur de olika yogaställningarna ska utföras. För alla gäller det att vara varsam med sin egen kropp. Göra det som känns bra och rätt för en själv. Ta ett steg tillbaka om kroppen signalerar med smärta som känns skadlig. Det handlar inte om att prestera utan om att uppleva. Uppleva dig själv i din kropp. Där du får vara precis som du är.

Baksida

Skivan kan delas upp i tre delar. Först kommer ett yogapass med liggande och sittande rörelser. Ett lättillgängligt yogapass som mjukar upp hela kroppen, stärker ryggen och hjälper till att öppna upp för en större andning. Det inbjuder oss till att vara närvarande i kroppen och leder till ett ökat välbefinnande både psykiskt och fysiskt.

Därpå följer en lång avslappningsövning. Genom att gå igenom kroppsdel för kroppsdel ökas vår kroppsmedvetenhet. Vi lär oss slappna av spända muskler och skapar stillhet i sinnet. En förmåga som dom flesta av oss behöver för att balansera den stress som vi utsätts för. För den som inte har möjlighet eller vill göra yogapasset kan avslappningsövningen vara till mycket glädje och nytta.

Innehåll

Till sist kommer ett kort yogapass med stående ställningar. Det börjar med Solhälsningen som är en mycket användbar yogarörelse. Den innehåller en hel serie sträckningar som kombineras med andningen. Det finns många olika variationer på Solhälsningen. Jag har valt den här, som jag har lärt mig av den indiske yogin Balachandran Chandra Sekharan (Mr. Balan) därför att jag själv haft stor glädje och nytta av den. Den skiljer sig lite ifrån andra varianter genom att man gör en sida i taget. När man gjort höger ben går man upp igen för att sedan göra vänster ben. Och när man väl lärt sig den är det bättre att göra den i sin egen takt, utan skivan.

Efter Solhälsningen kommer Trädet som är en balansövning, därefter följer Krigaren, Triangeln och Ryttarställningen. Det är krävande rörelser och måste göras med största försiktighet.

Det går att kombinera de här passen som man vill. Det går också bra att välja bort enskilda rörelser och skapa sitt eget program eftersom varje rörelse har sitt eget spår. Till sist vill jag påminna om att den här skivan är ett hjälpmedel. När du väl har lärt dig dessa övningar kan du göra dem helt i din egen takt, utan skiva, och skapa det program som passar dig bäst just då.

Klicka hÄr för att lyssna på ett smakprov.

Skivan kostar 180 kronor och går att beställa genom formuläret hÄr.